Alergeni

Unitatea noastra va atrage atentia ca produsele noastre pot contine substante care cauzeaza alergii sau intolerante.

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI din 20 martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

  1. Cereale care contin gluten, si anume: grau, secara, orz, ovaz, grau spelta, grau dur sau hibrizi ai acestora si produse derivate;
  2. Crustacee si produse derivate;
  3. Oua si produse derivate;
  4. Peste si produse derivate;
  5. Arahide si produse derivate;
  6. Soia si produse derivate;
  7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
  8. Fructe cu coaja lemnoasa, adica: migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardium occidentale), nuci Pecan (Carya illinoinensis), nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum si produse derivate, exceptand fructele cu coaja utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricola;
  9. Telina si produse derivate;
  10. Mustar si produse derivate;
  11. Seminte de susan si produse derivate
  12. Moluste si produse derivate
Recomanda-ne
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •